Lepa Vida
Lepa Vida
Sveža in mladostna vina s tradicijo

Vinom Lepa Vida je do imena pomagala steklenica, ki jo je kot poklon aleksandrinkam izdelal Oskar Kogoj. Simbolizira žensko telo, lepoto in hrepenenje, čutnost, ljubezen in strast. Pri Ipavčevih strast in ljubezen do vina ženeta že četrto generacijo, saj je Roman, ki je vino leta 1987 prvič ustekleničil pod svojim imenom, vinograde predal zetu Matiji. Zdaj se vina pišejo Ipavec-Geržina, zgodba Lepe Vide pa se nadaljuje s prenovljeno zunanjo podobo steklenic in novimi vini, ki prinašajo sveže okuse in zanimive zgodbe.

Sveža in mladostna vina MI, oOo in Medežija so se pridružila »klasičnim« malvaziji, sivemu pinotu, chardonnayu, merlotu, barberi in ostalim, vsa pa že od prvih rezov trte naprej nastajajo naravno in brez uporabe umetnih dodatkov.


Irena in Matija vam z veseljem predstavita svoja vina, ob njih pa postrežeta s prigrizkom in zgodbami posameznih vin. Ob tako zaokroženi celoti dobijo njuna vina povsem drugo dimenzijo, ki prebudi vse čute in se iz navadnih vin spremenijo v umetnije, polne okusa, truda, dela, ljubezni in strasti generacij vinarjev Lepe Vide. Pridite v Osek in spoznajte vina Lepe Vide ter njihovo ujemanje s hrano, priložnostmi in tudi z ljudmi.

Trgatev pri Lepi Vidi
Kaj vse obsega trgatev?