Vina Krapež
Vina Krapež
Strast in ljubezen do vinogradništva.

Martin je zrel mož, ki se je vinu posvetil z vsem srcem. Kmetijo je leta 1928 kupil njegov stari oče, z njo pa tudi veliko prednost – obokano vinsko klet. Ta je danes namenjena hrastovim sodom, v katerih zorijo Krapeževa vina. Krapeževi vinogradi stojijo na lapornatih tleh, po katerih je poimenoval tudi dve svoji vini, lapor belo in lapor rdeče. Martin je šolan vinar, ki o svojem vinu in vinu nasploh govori počasi, premišljeno in z izbranimi besedami. Pridelavo vina je prilagodil naravi, ki jo skuša čim manj obremenjevati, enako pa se obnaša tudi do svojih vin. Zanje ne uporablja dodatkov, izjema so le selekcionirane kvasovke, ki jih doda nekaterim vinom, če je treba.

Ime Krapež je še posebej tesno povezano z rdečimi vini, ki se lahko pohvalijo s kar nekaj nagradami – tudi s tekmovanj onstran velike luže. Oglejte si katalog in spoznajte najboljša Krapeževa vina.


Na kmetiji Krapež svoja vina predstavijo v dveh degustacijskih prostorih, kjer se lahko dobi le nekaj prijateljev ali pa je spoznavanja vin deležna večja skupina. Pod kipom svetega Martina gostom postrežejo tudi s prigrizkom in tako zaokrožijo ter povežejo vse okuse in čute. Tudi pri Krapežu prisegajo na domače sestavine, izbrano ujemanje okusov in iščejo povezave tako s tradicionalnimi kot tudi s sodobnimi jedmi.

Trgatev pri Krapežu
Kaj vse obsega trgatev?