Vina Miška
Vina Miška.
Svet, v katerem se rodi vinska mojstrovina.

V Primoževi vinski kleti stoji sod z letnico 1861, vinogradniško znanje družine Miška pa se iz roda v rod prenaša že več kot 300 let. Večino vinogradov imajo na strmih lapornatih bregovih, ki zahtevajo veliko ročnega dela in ljubezni. Ljubezen, znanje, izkušnje in predanost vinu se kažeta v vsaki steklenici njihovih vin, med katerimi posebno mesto zavzemata zelen in pinela, avtohtoni vipavski sorti, nekaj posebnega pa je tudi primula, stisnjena iz sušenih jagod rebule.

Miškina vina zadovoljijo vse okuse. Od mladostno svežih do elegantno zrelih – vsako vino navduši s svojo drugačnostjo in enkratnostjo ter pisano paleto okusov, ki se razvijejo ob vsakem požirku.

Oglejte si katalog vin iz kleti Miška in spoznajte njihove glavne značilnosti.


Pri Miški znajo svoja vina odlično povezati s tradicionalno vipavsko kulinariko, pripravljeno po starih receptih in iz domačih sestavin. Skupaj z vinom sestavijo čudovite gurmanske zgodbe, ob katerih dodobra spoznate posamezna vina in njihovo ujemanje s suhimi mesninami, sirom, glavnimi jedmi in sladicami. Na degustaciji pri Miški vas čaka še vrsta drugih zanimivosti, razlag o vinu in zabavnih anekdot. Skratka doživetje, ki bo pustilo vtis za dolgo časa.

Trgatev pri Miški
Kaj vse obsega trgatev?